16/07/2018 Martina Myrsell

SECOND SUN FIRAR SKIVSLÄPP HOS OSS I OKTOBER!

SECOND SUN bildades på nyårsafton 2010 sittandes på ett hallgolv, spelandes gamla Pentagram-låtar och skrikandes ”VI SKA HA ETT BAND SOM LÅTER FAN EXAKT SÅ HÄR!” Så blev det inte riktigt. Vi började skriva låtar och det som kom ut var nåt slags Hawkwind möter Camel plus olika slags folkmusikmelodier och texter på svenska om hur det är att leva ett hårdare liv än vad man egentligen klarar av. Vi släppte första skivan 2015. Vi skaffade fler medlemmar och blev ett liveband, fler låtar skrevs och vi spelade här och där. Vi släppte en singel, bytte medlemmar och spelade lite till. Det var historian fram till och med 2016.

Sedan skulle nästa skiva skrivas.

Vi började med den saken i den ände vi tyckte vi kunde bäst och gick och skrev låtar. Vår plan var att spela in skivan i två omgångar för att kunna jobba med låtarna riktigt grundligt och sedan sätta ihop det till en bra helhet. De första fyra låtarna sattes ihop och vreds och vändes på av Jakob (Sång & Gitarr), Marcus (Bas & Sång), Sofia (Orgel, Synth & Sång) & Adam (Trummor & Percussion) under våren och när sommaren kom satte vi dem på band (nåja, dator) hos Olle Granat (Basist i Röda Sten och husproducent åt CC Company, Terminal M Fl.) och Jakob Jakobsson Blom (Real Tears).

Vi märkte redan här att låtarna tog sig en lite annan form. Musikaliskt var grunden den samma, rotat i Camel, tidiga Judas Priest, Jethro Tull, Hawkwind och olika slags folkmusik, men det nya materialet kändes lite argare. Texterna blev också argare. Mera utlopp av ilska och frustration än tidigare utflykter i självömkandets snåriga landskap, även om det fortfarande besöks då och då. Vissa låtar var helt nyskrivna medan vissa har funnits med sedan tiden när vi sjöng på engelska och repade varje lördagnatt under Polishuset i Bromma och ingen någonsin kunde minnas hur någon enda låt gick.

Vi hade just kommit igång med att skriva de fyra låtar som skulle bli nästa halva av skivan när Sofia hoppade av. Inget ont blod finns eller fanns emellan oss men hon hade av olika anledningar inte möjlighet att fortsätta spela med i bandet längre. In på scen kom: David Grannas, Gitarr & Sång. Skivans andra del fortsätter på samma inslagna väg. Lite snårigare och lite argare än första skivan.

Den tjugoförsta september släpper vi lp:n, som vi valt att kalla Eländes Elände. Den 6/10 firar vi detta albumsläpp på Geronimo’s FGT! Vi ses då!

Show 23.00
Fri entré
Djs: TBA

Geronimo’s FGT
Stora Nygatan 5, 111 27 Stockholm

Gamla Stan


Opening Hours: 

FGT DOWNSTAIRS

TUE-THUR / 17:00-22:00
FRI-SAT / 17:00-00:00
SUN-MON / Closed

BAR TOPANGA (UPSTAIRS)

TUE / 17:00-23:00
WED-THUR / 12:00-23:00
FRI-SAT / 12:00-00:00
SUN-MON / Closed

LUNCH HOURS

WED-SAT / 12:00-16:00

(Dinner served 17:00-22:00)


Facebook: www.facebook.com/geronimosfgt
Instagram: www.instagram.com/geronimosfgt


Table reservations: reservations@geronimosfgt.se
Booking – Awesome bands only! booking@geronimosfgt.se
For other inquires: info@geronimosfgt.se

section-contact