27/02/2017 Martina Myrsell

ROBERT PEHRSSON’S HUMBUCKER till Geronimo’s FGT den 27 april!

Robert Pehrsson’s Humbuckers självbetitlade debutskiva fick lysande recensioner. Nu är han tillbaka med uppföljaren ”Long way to the light”. Förväntningarna är skyghöga.
– Jag tycker att nya skivan är starkare, säger han.

Robert Pehrsson’s Humbucker släpptes 2013. Det var ett perfekt exempel på ett nutida classic rock-album. Skivan fick också utmärkelsen “Månadens skiva” av Tysklands ledande oberoende Hårdrockstidning. Inte undra på att förväntningarna på uppföljaren ”Long way to the light” är höga.

Albumet innehåller åtta helt nya spår samt en omarbetad version av singeln ”The hollow in a rising tone”. Med låtar som “Send her my love” och “Traveling through the dark” är Robert Pehrsson tillbaka med ännu slickare gitarrspel och skarpare arrangemang. Och kanske även lite poppigare?

– Kanske. Men det är egentligen inte medvetet. Jag gillar korta låtar med en stark hook. Jag tror att folk ibland placerar mig i samma kategori som hårdare band, och vi är egentligen inte ett sådant typ av band. Jag vill a frihet att köra olika stilar Jag gillar att alla gamla band var väldigt mångsidiga och inte hela tiden spelade på max, säger han.

Robert Pehrsson menar att den största skillnaden mellan den första skivan och ”The hollow in a rising tone” är att bandet den här gången har spelat live innan inspelning.
– Den här gången tänkte jag på att vi måste kunna spela låtarna live. Jag samarbetade även med Joseph Tholl, Nicke Andersson och Andreas Axelsson på några låtar. Så jag tror att den här skivan har mer bandkänsla, och det var något jag ville redan när vi började arbetet.

“Long Way to the Light” spelades till största delen in av Robert Pehrsson och Nicke Andersson, med hjälp av Jospeh Tholl.
– Men flera av musikerna från förra skivan medverkar också, precis som medlemmarna från livebandet, Jakob Ljungberg och Jens Lagergren. Det är en mix av väldigt duktiga vänner från andra band: Enforcer, Imperial State Electric, The Hellacopters, Tribulation, till exempel. Jag och mina vänner brukar göra en hel del saker stillsammans. Här är några fler namn: Robert Eriksson, Jonas Wikstrand, Johan Bäckman, Johannes Borgström. Listan är lång!

Den 27 april är det dags för Robert Pehrsson’s Humbucker att inta scenen på Geronimo’s FGT!

RPH

Geronimo’s FGT
Stora Nygatan 5, 111 27 Stockholm

Gamla Stan


Opening Hours: 

FGT DOWNSTAIRS

TUE-THUR / 17:00-22:30
FRI-SAT / 17.00-01.00
SUN-MON / Closed

BAR TOPANGA (UPSTAIRS)

TUE-THUR / 17:00-00:00
FRI-SAT / 16.00-01.00

SUN-MON / Closed

Lunch Hours (outdoor seating – only during summer)

SAT / 12:00-16:00


Facebook: www.facebook.com/geronimosfgt
Instagram: www.instagram.com/geronimosfgt


Table reservations: reservations@geronimosfgt.se
Booking – Awesome bands only! booking@geronimosfgt.se
For other inquires: info@geronimosfgt.se

section-contact