08/03/2017 Martina Myrsell

RISE AND SHINE FIRAR NYA PLATTAN ”IN THE SHADOW” DEN 13 MAJ!

Våra vänner i RISE AND SHINE släpper nya plattan ”In The Shadow” och detta tänker vi förstås fira hos oss!

”In the Shadow” är den femte skivan av RISE AND SHINE. Albumtiteln är en del av låttiteln ”Childhood in the Shadow of the Bomb” vilken berättar om hur det var att växa upp i en orolig värld under kalla kriget med hotet om kärnvapenkrig hängandes som en tung mantel över sina axlar. Titeln ”In the Shadow” beskriver även hur bandet ser på sin långa karriär och sin musik. RISE AND SHINE har alltid stått lite i skuggan och alltid gått sin egen väg utan att någonsin kompromissa.

Att RISE AND SHINE mer och mer sällar sig till en sällsynt skara inom genren beror främst på att de alltid byggt låtarna på melodier snarare än på riff. Med det sagt så saknar inte bandet på något vis tunga gitarrer. Genom ”In the Shadow” för RISE AND SHINE snarare arvet vidare av en gammal tradition inom hårdrocken där man ansträngde sig för att både leverera melodi och tyngd.

RISE AND SHINE bildades redan 1993 och var då en del av den svenska doom/retro-vågen tillsammans med band som Spiritual Beggars, Terra Firma och Norrsken. Profeter i sitt eget land har de aldrig blivit. Ban- det rönte dock tidigt stort intresse i andra länder redan med första demon, ett intresse som hållit i sig bland en nämnvärd skara inbitna hårdrocksfans. Musiken var då som nu, en kompott av doom metal, heavy metal, psykadelika, sydstatsrock och punk.

RISE AND SHINE skivdebuterade 1998 på det italienska kultbolaget Black Widow Records. Det nya albumet ”In the Shadow” släpps den 13 maj och ges denna gång åter ut av ett kultbolag; Primitive Art / Freedoom Records (PAR 035 / FRED 005).

Rise and Shine är:

Josabeth Leidi – Sång
Joakim Knutsson – Gitarr
Magnus Rydman – Trummor
Jens Sidegård – Bas
Daniel Josefsson – Gitarr

internet

Geronimo’s FGT
Stora Nygatan 5, 111 27 Stockholm

Gamla Stan


Opening Hours: 

TUE-THUR /  17:00-01:00

FRI-SAT/ 16.00-02.00

SUN-MON  /  Closed


Facebook: www.facebook.com/geronimosfgt
Instagram: www.instagram.com/geronimosfgt


Table reservations: reservations@geronimosfgt.se
For other inquires: info@geronimosfgt.se

Sign up for our newsletter

section-contact