07/02/2018 Martina Myrsell

ORKAN TILL GERONIMO’S PÅ INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!

Kill The King i samarbete med Geronimo’s presenterar: ORKAN

”Hårdrocksuppropet #killtheking drogs igång i kölvattnet av #metoo-rörelsen, och är likt de andra branschuppropen en reaktion mot den sexism, de trakasserier och övergrepp som kvinnor, transpersoner och ickebinära får utstå i sin vardag. Vi kräver en hårdrocksscen, en hårdrockskultur, som är öppen och säker att vistas i för alla. Sluta ställa förövare på scen – de ska ej dyrkas! Agera direkt och säg ifrån om du ser någon bli antastad i publiken. Var inte lojal mot förövare. Säg ifrån, kasta ut de som inte respekterar övriga besökare från konsertlokaler, bojkotta, våga vara irriterande och skapa ”dålig stämning”. Liv står på spel, och det är inte värt det där giget. Varje gång du försvarar en förövare, må han så spela i ditt favorithårdrocksband, så spottar du tusentals kvinnor som är aktiva inom scenen i ansiktet. Varje gång du ursäktar och bortförklarar din väns beteende så talar du om för din syster att hennes upplevelse inte är värd ett skit. Inget band är så bra att det är värt att ställa sig bakom en våldtäkt. Vi har fått nog och vi vet vilka ni är. Nu är det dags att riva upp gamla strukturer och bygga upp en scen som är trygg för alla.”

Den 8:e mars, på internationella kvinnodagen, kickar vi igång våren och vårt arbete ordentligt och bjuder tillsammans med Geronimo’s in till ett dundergalej av rang! Under kvällen står Orkan på scen, en kavalkad av fräcka DJs i båsen och en fantastisk skara människor i publiken. Alla som delar Kill the Kings värderingar är varmt välkomna denna kväll!

ORKAN
Ett utav Göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. Man behandlar svåra teman som ligger i tiden, där det finns plats för både ilska, sorg och glädje. Orkans musik är dansant och trallvänlig men på största allvar. Soundet går näst intill i punkens tecken, kännetecknat av Moa-Linn Rosenlöfs och Theresia Dufvas energiska rytmsektion, där ett extra tryck läggs till i form av Kim Bertilsson på saxofon. Josefine Greens raka, ösiga riff blandas snyggt upp med Fredrik Pettersons mer melodiska stratasolon. Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 1970-talets svenska musikrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet.

2017 var sannerligen ett flitigt år för bandet Orkan. Efter en succéartad turné som öppningsakt för genreveteranerna Nynningen har Orkan spelat för fulla hus vart de än beger sig och ingen lämnas oberörd utav dess framfart. ”Orkan leder den nya proggvågen”, menar Nynningen, och ingen har något att invända mot detta erkännande. I september 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare på vinyl via Göteborgsbaserade Alleycat Records. Innan dess har bandet släppt en singelsjua på samma bolag.

Orkan Facebook

Fri entré! Show 22.00.

Geronimo’s FGT
Stora Nygatan 5, 111 27 Stockholm

Gamla Stan


Opening Hours: 

FGT DOWNSTAIRS

TUE-THUR / 17:00-22:00
FRI-SAT / 17:00-00:00
SUN-MON / Closed

BAR TOPANGA (UPSTAIRS)

TUE-THUR / 17:00-23:00
FRI-SAT / 16:00-00:00
SUN-MON / Closed

(Dinner served 17:00-22:00)

MIDSUMMER 2024

TUE-THUR / 17:00-23:00
FRI-SAT / CLOSED


Facebook: www.facebook.com/geronimosfgt
Instagram: www.instagram.com/geronimosfgt


Table reservations: reservations@geronimosfgt.se
Booking – Awesome bands only! booking@geronimosfgt.se
For other inquires: info@geronimosfgt.se

section-contact