06/11/2017 Martina Myrsell

JIRM åter till Geronimo’s! Support: Mysteriet

JIRM (även kända som Jeremy Irons & The Ratgang Malibus) åter till Geronimo’s lördagen den 2 december! Support: MYSTERIET – vilka även firar sitt skivsläpp denna afton!

JIRM
Klockor slår, döden sprider ut sig. Människor flyr helvetet och samhällen kollapsar. Det kan lätt hända att man börjar utveckla konspirationsteorier. Sekter och kulter har som syfte att väcka de döda arkitekterna från nazityskland och egyptiska faraoner. Men i dessa tider tenderar man också att vända sig inåt. Stirra i lågor i jakt på existensiella svar. Tillräckligt länge så kanske man förstår syftet med lidandet och till och med kan observera kaos och smärta. Lära sig att utvinna dess inneboende krafter och se hur vackert det kan vara. Sedan förra skivan Spirit Knife har JIRM omgetts av död och mörker. Detta har gett ett stort avtryck på det fjärde albumet, Surge Ex Monumentis, som släpps vintern 2018.

JIRM Facebook

MYSTERIET
Mysteriet bjuder på explosiv rock med blinkningar åt 70-talet. Bandets svenskspråkiga texter blickar med ett kritiskt och reflekterande öga mot omvärlden medan musiken inspireras av band som tidiga Kiss och Black Sabbath. Den 1 december 2017 släpper Mysteriet sitt andra fullängdsalbum, Efterskalv och detta firas med releasespelning tillsammans med JIRM på Geronimos FGT. Innan skivan är ute har två av plattans låtar hunnit släppas som 7″-singlar med B-sidor bestående av covers på både klassikerna Black Sabbath och kanske otippade vissångaren Dan Berglund. Mysteriets självbetitlade debutalbum fick fina recensioner i de stora svenska rocktidningarna och med uppföljaren har bandet nu tagit sin energifyllda rock ännu några steg och breddat uttrycket ytterligare. MYSTERIET vilar fortfarande stadigt på rock med blinkningar åt 70-talet med medryckande melodier, starka texter och smakfullt arrangerade låtar men har i och med det nya släppet tillfört en stor dos dynamik. Alla låtar har en egen karaktär men binds samman av bandets kompakta sound.

Mysteriet Facebook

Djs: TBA
Show 23.00
Fri entré!

Rock!

JIRM

Geronimo’s FGT
Stora Nygatan 5, 111 27 Stockholm

Gamla Stan


Opening Hours: 

FGT DOWNSTAIRS

TUE-THUR /  17:00-22:30
FRI-SAT / 17.00-01.00
SUN-MON  /  Closed

BAR TOPANGA (UPSTAIRS)

TUE-THUR /  17:00-00:00
FRI-SAT / 16.00-01.00

SUN-MON  /  Closed

Lunch Hours (outdoor seating)

SAT / 12:00-16:00


Facebook: www.facebook.com/geronimosfgt
Instagram: www.instagram.com/geronimosfgt


Table reservations: reservations@geronimosfgt.se
Booking – Awesome bands only! booking@geronimosfgt.se
For other inquires: info@geronimosfgt.se

Sign up for our newsletter

section-contact