05/03/2017 Martina Myrsell

”DEMONS” släpper nytt på skiva efter fem års tystnad!

”DEMONS” släpper nytt och ställer till med releasekalas hos oss den 28 mars!

Den 25 mars kommer ”DEMONS” med nytt material. En sprillans ny singel kommer äntligen att släppas efter bandets långa paus, albumet Scarcity Rock och dess följande turné 2011.

Musikaliskt landar ”DEMONS” anno 2017 nånstans mellan albumen ”Ace in the Hole” (2008) och ”Scarcity Rock” (2010) men med ett uppdaterat jävlar anamma. Den cyniska, mörka humorn och den spretiga, bluesiga postpunken från ”Scarcity Rock” möter det välsvarvade låtsnickeriet och powerpopen från ”Ace in the Hole”.

Låten ”Kids are Gonna Cry” har ett definitivt antifascist-budskap och levererar ett klart motstånd mot alla andra anti-intellektuella rörelser som får förnyad uppmärksamhet idag.

”DEMONS” blev tidigt ett viktigt band på den skandinaviska rockscenen tillsammans med bl.a. Hellacopters, Turbonegro och senare Hives. Framför allt i USA där de delade skivbolag med både Hellacopters och Hives. Det är också i USA ”DEMONS” har haft merparten av sin framgång.

Bandet har alltid gått sin egen väg och har upplevt fler svängar än de flesta. De har vårdat sina punkideal och dess D.I.Y.-estetik ömt. Oviljan att böja sig för skivbolag och producenter har gjort att de kanske betraktats lite ”svåra” av branschen. Det kan förklara en del av deras relativa obskyritet i Sverige trots deras långa och krokiga karriär.

Geronimo’s FGT
Stora Nygatan 5, 111 27 Stockholm

Gamla Stan


Opening Hours: 

FGT DOWNSTAIRS

TUE-THUR /  17:00-22:30
FRI-SAT / 17.00-01.00
SUN-MON  /  Closed

BAR TOPANGA (UPSTAIRS)

TUE-THUR /  17:00-00:00
FRI-SAT / 16.00-01.00

SUN-MON  /  Closed

Lunch Hours (outdoor seating)

SAT / 12:00-16:00


Facebook: www.facebook.com/geronimosfgt
Instagram: www.instagram.com/geronimosfgt


Table reservations: reservations@geronimosfgt.se
Booking – Awesome bands only! booking@geronimosfgt.se
For other inquires: info@geronimosfgt.se

Sign up for our newsletter

section-contact