BROR GUNNAR JANSSON ärar oss med ett besök torsdagen den 18 januari!

Bror Gunnar Jansson släppte under 2017 “AND THE GREAT UNKNOWN” i två delar, en EP och ett album. I likhet med hans tidigare släpp har även dessa skivor rönt större framgångar utomlands än hemma i Sverige. Den andra delen har redan sålt över 7000 exemplar bara i Frankrike, och var ett tag bäst säljande jazz/blues-skiva i Frankrike (strax ovanför storheter som Diana Krall och nya samlings-album med Nina Simone och Django Reinhardt). Under 2017 gjorde han fler än 80 konserter på releaseturnén i Skandinavien, Frankrike, Kanada, Belgien, Nederländerna, Ungern mfl och torsdagen 18 januari 2018 är han tillbaka i Stockholm! Han spelar som enpersonsorkester med sång, gitarr, trummor, slv m.m.

Musiken är mörk, suggestiv, rå och vacker. Blues och southern gothic lindas in i nordisk “less is more”-anda. Några röster om And The Great Unknown:
Part II fick 5/6 i Gaffa: “Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset”
Svenska Dagbladet: “Fransmännen har förstått grejen men det lär bara vara en tidsfråga innan vi också gör det i Sverige”
4/5 i Nya Wermlands Tidning: “Febrig närvaro… Det är själ, melodi, kraft, tragik och skönhet i en tilltalande blandning.”
P1 Kultur: “Ett 10-talets bluesfenomen”
P4 Kulturnytt: “Bror Gunnar Jansson mutar in sin egen blues”
Mittmedia: “Bror Gunnar Jansson förmedlar närvaro”

Jansson har totalt sålt har över 20 000 fysiska albums, 2 miljoner streams, blivit utvald till programmet Album de la Semaine (veckans skiva) i Canal+ två gånger, prisad i de största tidningarna (Telerama, Elle, Rolling Stone m.fl.) och omnämd som ”The revelation of the year.” i Les Inrockuptibles.

Bror Gunnar Jansson Facebook

Inträde SEK 100:-
Show 22.00

Välkomna på bluesafton!